1 Läs mer >>
Kanelbulle är ju en klassiker men varför inte försöka göra den på ett annorlunda vis...som tex en kladdkaka =)
 
Kanelbullekladdkaka
10-12 bit
 

150 g smör

2 ägg

2 ½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk kanel

½ krm salt

2 ½ dl vetemjöl

Garnering pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en springform, 22–23 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över pärlsocker.

3. Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.

 

 

Kanelbullekladdkaka