0 Läs mer >>
Denna härligt mjuka kaka med sitt krispiga täcke är utmärkt till fredagsfikat. Man kan baka den både i en springform eller en långpanna, tänk dock på att du nästan får dubbla tiden i ugnen om du gör den i springformen.
 
Vanilla Crumb cake
ca 12 bit
 
250 g smält smör
7,5 dl vetemjöl
4,5 dl socker
6 tsk bakpulver
3 ägg
3 dl creme fraiche
 
Dekoration
2 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
 
 
1. Smält smöret.
 
2. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke.
 
3. Häll över smöret och blanda ihop till en smulig deg.
 
4. Tag bort 3 dl av smuldegen till topping.
 
5. Blanda ner creme fraiche samt ägg i skålen. Häll smeten i en form (25 cm springform eller 30x40 cm långpanna). Toppa med resterande smulor.
 
6. Grädda kakan i 200 grader i ca 20-25 min i långpanna eller 40-50 min i springform. Känn med en provsticka att kakan är torr.
 
7. Blanda florsockret med vaniljsockret och sikta det över när kakan svalnat något. Låt svalna helt.
 
8. Njut kakan som den är eller med lite lättvispad grädde och bär.
 
 
Jag glömde sikta på sockerblandnigen innan ja tog kort....
 

Vanilla crumb cake