0 Läs mer >>
Denna kaka är en blandning av mazarin och sockerkaka...dvs en helt gudomlig blandning i mina ögon =)
 
Mazarinkaka med jordgubbsglasyr
ca10-14 bitar
 
175 g margarin
75 g mandelmassa
1 st ägg
8 droppar bittermandelarom
1,5 dl mjölk
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
 
Jordgubbsglasyr
1,5 dl florsocker
1/2 dl jordgubbssylt (går även med hallonsylt)
vid behov lite vatten
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
 
2. Smält smöret.
 
3. Riv mandelmassan.
 
4. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål. Tillsätt mandelmassan, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning.
 
5. Rör ner smöret. Häll smeten i en smord och bröad springform ca 24 cm.
 
6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30-40 min.
 
7. Låt kakan svalna något.
 
8. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred över kakan. Låt glasyren stelna innan servering.
 
 
 

Mazarinkaka med jordg...

0 Läs mer >>
Köpte mej en påse Pollys med Ahlgrensbilarsmak häromdagen, och fick sån lust att baka nånting med dom...de fick bli en klassisk kladdkaka. Mmmmm så gott!
 
Kladdkaka med Polly
ca 10-12 bit
 
100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
Pollys
 
Garnering: Florsocker
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt på ugnen på 175°C.

2. Smält smöret i en kastrull och låt sedan stå framme och svalna.

3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

4. Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.

5. Tillsätt mjölet och tillsist det smälta smöret.

6. Vispa försiktigt till en jämn smet. Häll i Pollys, så många du vill ha och häll smeten i en rund form med avtagbar botten som man kan smöra och bröa om man vill.

7. Grädda i 175°C i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.

När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras.

 

 
 
 

Kladdkaka med Polly

0 Läs mer >>
Dessa muffins är verkligen to die for...så goda med små äppelbitar i.
 
Äppelmuffins med mandelmassa
12 st
 
100 g margarin
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
100 g mandelmassa
2-3 äpplen
1 tsk kanel
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Smält smöret, låt svalna.
 
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
 
3. Rör ner smör och mjölk.
 
4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner detta i smeten.
 
5. Riv mandelmassan.
 
6. Fyll muffinsformar till hälften. Använd gärna en muffinsform för att få dem höga och fina.
 
7. Skala och skiva äpplen och blanda med kanel.
 
8. Tryck ner 1-2 äppelskivor i varje muffins.
 
9. Grädda dom i mitten av ugnen i 200 grader i 22-25 min eller när dom fått en fin gyllene färg.
 
 
 

Äppelmuffins med mand...

1 Läs mer >>
Denna kaka blir inte riktigt lika segknaprig som de klassiska kolasnittarna utan denna är en ganska torrknaprig kaka, perfekt till en kopp kaffe.
 
Kanelbullesnittar
ca 60 st
 
175 g smör
0,5 dl socker
0,5 dl muskovadosocker
3 msk sirap
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
pärlsocker
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Vispa smör och de båda sockersorterna krämigt.
 
2. Tillsätt sirapen.
 
3. Rör ner övrigt och arbeta ihop degen.
 
4. Dela degen i 2-3 delar och forma till 2-3 längder, fingertjocka.
 
5. Platta något med en gaffel och strö över pärlsocker.
 
6. Grädda kakaorna i 175 grader i 20-25 min.
 
7. Skär längderna i sneda snittar direkt när du tagit ut dem från ugnen.
 
 
 
 

Kanelbullesnittar