0 Läs mer >>
Igår gjorde jag vanliga vaniljmuffins som jag doppade i mjölkchoklad.
 
Vaniljmuffins
12 st
 
4 dl vetemjöl
3 dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g smör (rumstempererat)
2 dl mjölk
2 st ägg
1 tsk äkta vaniljpulver (el 2 tsk vaniljsocker)
 
Dekorering
150 g mjölkchoklad
 
GÖR SÅ HÄR
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
 
2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret.
 
3. Häll 1 dl mjölk och blanda smeten slät.
 
4. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulvret.
 
5. Rör sedan ihop mjöl och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat. Fyll muffinsformarna till max 2/3.
 
6. Grädda i ca 20-25 minuter. Låt muffisarna svalna.
 
7. Smält chokladen på en tallrik över ett vattenbad och doppa sedan muffisarna och låt stelna.
 
 
 
 
 

Vaniljmuffins med cho...

0 Läs mer >>
Till nationaldagen gjorde jag en tårta för att gratta Sverige på vår dag =) jag fuskade en hel del då jag använde köpta bottnar samt "fusk mousse" på burk från Panduro men den blev god ändå.
Jag vet inte om jag behöver skriva så mycket recept men jag kan visa en bild för lite inspiration kanske =)
 
 
Lager ett bestod av hasselnötsmousse (från Panduro) och lager två av glasscreme (den gjorde jag själv iaf) och sen täckte jag den i sockerpasta. Blommorna är även dom i sockerpasta som jag färgade blå och sen spritsade jag texten och de gula prickarna av florsocker och vatten som jag färgade gul....sen pudrade jag lite ätbart glitter över så den skulle glittra fint. Trots allt fusk så smakade den riktigt gott. Jag kan faktiskt rekommendera moussen från Panduro, den va riktigt god, kommer nog använda den fler ggr ;)
Ni kan ju få receptet på glasscremen iaf:
 
Glasscreme
1 lager på tårta
 
3 dl vaniljkräm/marsankräm
3 dl grädde
 
GÖR SÅ HÄR
1. Gör vaniljkrämen/marsankrämen enligt anvisning på förpackningen
2. Vispa grädden
3. Blanda ner vaniljkrämen i grädden, är den för lös så vispa lite till.

Nationaldagstårta

0 Läs mer >>
Jag älskar både mazariner och äppelkaka, så varför inte kombinera dessa två, de kan ju inte bli annat är gott!
 
Mazarinäppelkaka
12-14 bit
 
100 g smör
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 st stort ägg (eller 2 små)
1 krm bittermandelarom
3 dl vetemjöl
2 st äpplen
ev mandelspån
 
GÖR SÅ HÄR
 
1. Smörj och bröa en rund bakform med löstagbar kant ca 20 cm i diameter.
 
2. Sätt ugnen på 200 grader.
 
3. Mät upp smör, socker och bakpulver. Låt gärna stå framme en stund så att smöret blir mjukt.
 
4. Rör eller vispa med elvisp till en jämn "smet".
 
5. Tillsätt ägg. Vispa. Tillsätt bittermandelarom. Vispa. Tillsätt vetemjöl. Vispa till en jämn smet ( den kommer blir rätt tjock men de gör inget.
 
6. Klicka ut smeten i formen, fördela den ungefär jämnt. Det behöver inte vara så noga eftersom du kommer när du trycker i äppelklyftorna få smeten jämnare fördelad.
 
7. Skala äpplena, tryck ut kärnhusen, halvera och skär äpplen i klyftor. Tryck ner äppelbitarna i smeten i ett fint mönster.
 
8. Strö över lite mandelspån eller andra nötter om du vill.
 
9. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min i 200 grader. Låt svalna under bakhandduk.
 
 
 

Mazarinäppelkaka