0 Läs mer >>
En riktigt god klassisk äppelkaka i långpanna som räcker till många.
 
Saftig äppelkaka
ca 20 -24 bit
 
3 ägg
3 dl socker
2,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
1,5 dl mjölk 4,5 dl vetemjöl
3-4 äpplen
 
Garnering
socker
kanel
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
 
2. Häll smeten i en smord och bröad långpanna (eller klädd med bakplåtspapper), ca 28 x35 cm.
 
3. Skala äpplena och skär dem i skivor. Lägg äppelklyftorna tätt ihop i rader på smeten.
 
4. Strö över kanel och socker.
 
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den svalna i formen. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
 
 
 

Saftig äppelkaka