0 Läs mer >>
Dessa goda kakor är omöjligt att bara ta en av.
 
Havrekakor med mjölkchoklad
ca 16-18 st
 
100 g smör
1 dl socker
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl
100 g hackad mjölkchoklad
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Rör smör och socker krämigt.
 
2. Tillsätt övrigt och arbeta ihop degen.
 
3. Rulla bollar och platta dem något.
 
4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 minuter i 175 grader.
 
 
 

Havrekakor med mjölkc...

0 Läs mer >>
Sugen på något riktigt lyxigt? Prova då denna paj!
 
Chokladmazarinpaj
10-12 bit
 
PAJDEG
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1,5 msk socker
1/2 krm salt
 
FYLLNING
25 g mjukt smör
1/2 dl socker
1 stort ägg
150 g mandelmassa
1 msk vetemjöl
50 g mörk choklad, hackad
 
TRYFFELGRASYR
150 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
 
GARNERING
1-2 dl chokladlinser
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. PAJDEG: Tärna smöret och arbeta snabbt ihop det med mjöl, socker och salt till en deg för hand eller i matberedare.
2. Tryck eller kavla ut degen i en smord avlång pajform ca 10 x 35 cm, eller en rund form 22 cm med löstagbar botten. Låt stå i kylen minst 30 minuter.
 
3. FYLLNING: Rör smör och socker poröst.
 
4. Tillsätt ägget under omrörning.
 
5. Riv mandelmassan och rör ner i smörblandningen.
 
6. Blanda mjöl och choklad, rör ner i smeten.
 
7. Bred ut fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter på 175 grader. Låt svalna.
 
8. TRYFFELGLASYR: Hacka chokladen.
 
9. Låt grädden koka upp, ta den från värmen, tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning.
 
10. Häll glasyren på kakan och låt stelna i kyl.
 
11. GARNERING: Dekorerna med chokladlinser strax innan glasyren har stelnat helt.
 
 
 

Chokladmazarinpaj

0 Läs mer >>
Goda segknapriga havrerutor...passar perfekt till fredagsfikat.
 
Oatmeal bars
ca15-18 st
 
200 g smör
9 dl havregryn
2 msk vetemjöl
3 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
4 msk sirap
2 dl socker
200 g mjölkchoklad
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Smält smöret.
 
2. Blanda övrigt och rör ner smöret och blanda ordentligt.
 
3. Häll smeten i en form, 25 x25 cm och tryck ner den så den blir kompakt.
 
4. Grädda kakan i 200 grader ca 10 minuter.
 
5. Tag ut kakan och häll på fint hackad choklad.
 
6. När det smält brer du ut över kakan.
 
7. Låt kakan stå en stund i kylen innan du skär kakan i lagom rutor.
 
 
 

Oatmeal bars

0 Läs mer >>
Denna härliga kaka vill alla smaka! Du kan lätt halvera satsen och baka den i en mindre form ca 30x20 cm.
 
Ljuvliga vaniljrutor
ca 30-40 st
 
Botten/smuldeg
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl socker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
 
Fyllning
4 ägg
2 dl kesella
5 dl creme fraiche
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
 
Garnering
Florsocker
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Arbeta snabbt ihop smör, vetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en stor matberedare. Har du en liten matberedare (eller bara en elvisp) så gör du degen i två omgångar.
 
2. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakpapper.
 
3. FYLLNING: Vispa ihop ägg, kesella, creme fraiche, socker och vaniljsocker i en bunke. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.
 
4. Smula resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen på 200 grader i ca 30-35 min. Låt svalna helt i formen, gärna kallt.
 
5. Pudra över florsocker precis före servering. Skär i rutor.
 
 
 
 
 

Ljuvliga vaniljrutor