0 Läs mer >>
Här har ni en klassiker till. Denna kaka går inte att misslyckas med och brukar alltid uppskattas på fikabordet.
 
Kärleksmums i långpanna
ca 25-30 bit
 

150 g smör
6 ägg
4 dl socker
1 msk vaniljsocker

4 dl vetemjöl

0,5 dl kakao
1 msk bakpulver

2 krm salt
2 dl mjölk

 

Glasyr:

75 g smör
0,5 dl starkt kaffe

0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker

4 dl florsocker

 

Garnering:

1 dl riven kokos

 

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna på ca 30x40cm noga med smör.
2. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt.

3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner i äggvispet varvat med smöret och mjölken. Vänd ihop till en slät smet.

4. Fyll formen med smeten och baka mitt i ugnen 20-25 minuter. Känn med en sticka i mitten att den kommer ur torr.
5. Låt svalna i formen.
6. Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.

7. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokos. Skär upp i rutor, här kan du göra hur stora eller små du vill. Lagom är cirka 25-30 st.

 

 

Kärleksmums i långpan...

0 Läs mer >>
En lite festligare brownie. Idag får både mina och makens kollegor njuta av denna goding.
 
Brownie med cheesecake
ca 20-24 bit
 

Brownie:

200 g smör

1 dl kakao

3 dl socker

4 st ägg

3,5 dl vetemjöl

 

Cheesecake swirl:

200 g färskost (philadelphiaost)

1 ägg

0,5 dl socker

1 msk vaniljsocker

0,5 dl vetemjöl

 

GÖR SÅ HÄR:

 

1. Sätt ugnen på 175 grader, klä en form på ca 25x35 cm med bakplåtspapper.

2. Smält smöret i en stor kastrull, dra av från plattan och rör ner kakao och strösocker.

3. Rör ner ett ägg i taget och avsluta att röra ner vetemjöl.
4. Rör ihop färskosten med ägg, socker, vanilj och vetemjöl.
5. Häll browniesmeten i formen. Häll över cheesecakesmeten, häll inte över hela, utan i delar så att det blir fina ränder sedan.
6. Dra med en kniv och gör swirlmönster.
7. Grädda i mitten av ugnen ca 30-35 minuter. Skaka lätt på kakan så ska mitten av kakan inte dallra.
8. Låt svalna och skär kakan i rutor.

 

 

Brownie med cheesecak...

0 Läs mer >>
Den klassiska silviakakan är alltid ett säkert kort, väldigt omtyckt av alla åldrar. Så varför inte göra en hel långpanna av denna goding.
 

Silviakaka i långpanna

ca 20-24 bit

 

3 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kallt vatten 3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker

 

Glasyr:

150 g smör
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker 2 äggulor
0,5 dl kokosflingor

 

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna på ca 20x30cm med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Rör ner vattnet.

3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner. Rör till en jämn smet och häll den i formen.

4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, känn med en sticka i mitten och att den kommer ut ren. Låt kakan svalna helt.
5. Smält samman smör, socker och vaniljsocker i en kastrull.
6. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt tills krämen tjocknar, den får inte koka. Låt svalan något.

Häll glasyren över kakan och strö över kokos.
7. Låt kakan kallna i kylen och skär upp kakan i bitar.

 

 

Silviakaka i långpann...

0 Läs mer >>
Dessa kakor är totalt beroendeframkallande... så idag kommer mina och makens kollegor bli riktigt glada när dessa serveras till fikat ;) Gör gärna dubbel sats på en gång för de kommer försvinna i ett nafs!
 
Subway cookies med vit choklad
ca 12 st stora kakor
 
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker eller rårörsocker strö
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 tsk bikarbonat
0.5 dl kakao
3.5 dl vetemjöl
1 nypa salt
200 g vita chokladknappar
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.

2. Smält smöret och låt svalna en aning.

3. Rör ihop strösocker, farinsocker, vaniljsocker och ägg i en skål. Rör ordentligt tills smeten blivit riktigt krämig. Tillsätt sedan det smälta smöret, rör ihop.

4. Arbeta ner de torra ingredienserna (utom choklad) och knåda ihop en smidig deg. Tillsätt sedan 2/3 av chokladknapparna och rulla sedan till 12 jämnstora bollar. Lägg bollarna på plåten och platta till dem en aning. Toppa sedan med resterande choklad.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna helt på plåten.

 

 
 
 

Subway cookies med vi...

1 Läs mer >>
Kanelbulle fast i långpanneformat. Perfekt när man får många gäster, eller varför inte bjuda kollegorna på jobbet.
 
Kanelbullekaka i långpanna
ca 24 bitar
 
4 ägg
1,5 dl mjölk
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
en nypa salt
 
Fyllning:
2 tsk kanel
3 msk socker
 
Garnering:
pärlsocker
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Blanda smör och socker. Vispa med elvisp i någon minut så det blir riktigt krämigt.
 
2. Knäck i ett ägg i taget medan du vispar med elvispen emellan.
 
3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver. Sikta i det i smeten och rör om med en slickepott.
 
4. Häll i mjölken och rör om ordentligt.
 
5. Klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper.
 
6. Häll i hälften av smeten. Blanda sedan kanel och socker och häll det över hela kakan. Häll sedan på resten av smeten och toppa med pärlsocker.
 
7. Grädda i 175 grader i ca 35 min. Känn med sticka, kakan ska vara torr.
 
 
 

Kanelbullekaka i lång...