Kärleksmums i långpanna

Här har ni en klassiker till. Denna kaka går inte att misslyckas med och brukar alltid uppskattas på fikabordet.
 
Kärleksmums i långpanna
ca 25-30 bit
 

150 g smör
6 ägg
4 dl socker
1 msk vaniljsocker

4 dl vetemjöl

0,5 dl kakao
1 msk bakpulver

2 krm salt
2 dl mjölk

 

Glasyr:

75 g smör
0,5 dl starkt kaffe

0,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker

4 dl florsocker

 

Garnering:

1 dl riven kokos

 

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna på ca 30x40cm noga med smör.
2. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt.

3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner i äggvispet varvat med smöret och mjölken. Vänd ihop till en slät smet.

4. Fyll formen med smeten och baka mitt i ugnen 20-25 minuter. Känn med en sticka i mitten att den kommer ur torr.
5. Låt svalna i formen.
6. Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.

7. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokos. Skär upp i rutor, här kan du göra hur stora eller små du vill. Lagom är cirka 25-30 st.