0 Läs mer >>
Dessa är otroligt spröda och goda. Man kan ju självklart byta ut äppelmosen mot nån annan valfri fyllning, tex hallonsylt, jordgubbssylt el liknande.
 
Äppelgrottor
ca 30 st
 

250 g smör, rumstempererat

1,5 dl socker
1 dl marsánpulver (kallvispas)

4 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

 

Fyllning:

1 dl äppelmos

 

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst.
2. Blanda vetemjöl, marsánpulver och bakpulver och blanda ner det.

3. Rulla ut degen till två längder och dela varje längd i 20 bitar.
4. Forma kulor och lägg i småbrödsformar av papper ställda på en plåt.
5. Gör en ganska stor fördjupning i varje och lägg i en klick äppelmos.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

 

 

Äppelgrottor

0 Läs mer >>
Här kommer ytterligare ett recept som inte är ett bakverk, men jag måste bara få dela med mig av detta recept då saften blev helt gudomlig.
 
Jordgubbssaft med lime och mynta
ca 1,2 l
 
1 kg jordgubbar, färska
4 dl socker
4 dl vatten
1 lime, rivet skal och saften
1 kruka färsk mynta
 
GÖR SÅ HÄR:
1. Rensa, skölj och dela jordgubbarna
2. Lägg dem i en kastrull och blanda i skal och saft från limen, samt vatten och socker.
3. Låt allt koka upp och mosa jordgubbarna lite med en gaffel eller stavmixer. Skumma av eventuellt skum.
4. Sila genom finmaskig sil, häll upp i rengjord flaska.
5. Håller cirka två veckor i kylskåp.
6. Spara gärna de som blir över av jordgubbarna då de kan användas som fyllning i tex "hallongrottor" eller varför inte som "sylt" till pannkakorna.
 
 

Jordgubbssaft med lim...