0 Läs mer >>
Fick en receptbok av mamma som hon hade fått i Hemmets Journal, så jag tänkte jag skulle provbaka nåt ur den och det blev denna ljuvliga kaka.
 
Ljuvlig mjuk chokladkaka
ca 16 bit
 
125 g mjukt smör
2,5 dl socker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
3/4 dl kakaopulver
1 dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
 
Chokladglasyr
25 g smör
1,5 dl florsocker
2 msk kakaopulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
ev några droppar vatten för lösare konsistens
 
Garnering
Kokosflingor
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
 
2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
 
3. Blanda mjöl, kakao, kokos, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke.
 
4. Rör ner det i smeten växelvis med mjölken.
 
5. Häll smeten i en smord och bröad hålform som rymmer 1-1,5 liter.
 
6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter.
 
7. Stjälp upp kakan och låt den svalna.
 
8. Chokladglasyr: Smält smöret.
 
9. Blanda florsocker, kakao och vaniljsocker.
 
10. Rör ner mjölken och till sist smöret.
 
11. Rör tills det blir en blank och jämn glasyr. Tillsätt ev vatten om den blir för tjock.
 
12. Ringla den över kakan och strö på kokos. Låt stelna.
 
 
 
 
 

Ljuvlig mjuk chokladk...