0 Läs mer >>
Söt, smakrik och fruktig paj fylld med exotisk ananas. Den frasiga bottnen är fylld med en krämig och god blandning av creme fraiche och ananas.
 
Ananaspaj
ca 12 bitar
 
Botten
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
125 g smör, smält
 
Fyllning
ca 400 g krossad ananas
2 dl creme fraiche, 34%
3/4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Blanda socker, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en deg.
 
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm. Ställ den i kylen i ca 15 min.
 
3. Fyllning: Häll den krossade ananasen i en sil och låt vätskan rinna av.
 
4. Blanda ihop creme fraiche, florsocker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Rör ner ananasen.
 
5. Bred ut fyllningen på pajbottnen. Grädda pajen längst ner i ugnen i 30-35 min på 200 grader.
 
6. Låt den svalna i formen. Servera gärna med en klick vispad grädde eller glass.
 
 
 
 

Ananaspaj

0 Läs mer >>
Ljuvligt goda brownies! Och den är så enkel att baka vilket gör att man när som helst kan slänga ihop denna goding. Du kommer göra succé på både middagsbjudningen som till fikat på jobbet.
 
Kanelbulle brownies
12-16 bit
 
150 g smör
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1/2 krm salt
3 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
 
Garnering
pärlsocker
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt ugnen på 180 grader.
 
2. Smält smöret i en rymlig kastrull, och ta av från plattan.
 
3. Tillsätt sockret och rör om ordentligt.
 
4. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om allt till en slät smet.
 
5. Häll smeten i en form ca 20x28 cm, klädd med bakplåtspapper.
 
6. Strö över pärlsocker.
 
7. Grädda kakan mitt i ugnen 20-25 min beroende på hur kladdig du vill ha den.
 
8. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.
 
 
 
 

Kanelbulle brownies

0 Läs mer >>
När du får oväntat besök är den här hallonlängden perfekt. Bara att rör ihop och grädda.
 
Snabb hallonlängd
ca 12 bit
 
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3/4 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
75 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl mjölk
 
Fyllning
Hallonsylt
 
Garnering
Pärlsocker
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
 
2. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och socker i en bunke.
 
3.Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
 
4. Tillsätt mjölk och rör ihop allt till en kladdig deg.
 
5. Bred ut degen i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.
 
6. Bred ut en sträng, ca 3 cm bred, med hallonsylt i mitten av degen. Strö pärlsocker på båda sidorna av sylten.
 
7. Grädda längden mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt den svalna i formen.
 
 

Snabb hallonlängd

0 Läs mer >>
Denna underbara tårta gjorde jag till julafton. Vi var 7 st vuxna och de blev mycket kvar då den är ganska hög och mastig i smaken så räcker de med en ganska liten bit.
 
Chokladmoussetårta med hallon och lakrits
8-12 bitar
 
Kladdkakebotten
100 g smör
1,5 dl socker
0,5 kakao
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk havssalt
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
 
Choklad- och lakritsmousse
2 gelatinblad
200 g mörk blockchoklad
1 dl turkisk peppar-karameller, krossade
2,5 dl vispgrädde
2 ägg
0,5 dl florsocker
 
Hallonmousse
3 gelatinblad
250 g hallon, passerade genom en sil
0,75 dl florsocker
2 ägg
2,5 dl vispgrädde
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Kladdkakebotten: Smält smöret, och rör ut det med socker och kakao.
 
2. Tillsätt vaniljsocker, salt och vetemjöl och avsluta med att rör ner äggen i smeten.
 
3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd rund form med avtagbar botten.
 
4. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 15-20 min. Låt svalna.
 
 
1. Choklad- och lakritsmousse: Börja med att lägga gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
 
2. Smält chokladen över ett vattenbad, och krossa under tiden lakritskaramellerna.
 
3. Vispa grädden i en bunke.
 
4. Vispa upp äggen tillsammans med florsockret i en annan bunke.
 
5. Rör ner gelatinbladen i den varma chokladen, rör tills de har smält helt. Rör sedan ner lakritskrosset.
 
6. Vispa ner choklad- och lakritsröran i äggsmeten, vispa under hela tiden.
 
7. Avsluta med att röra ner den vispade grädden i smeten.
 
8. Häll moussen ovanpå den svalnade chokladbotten, och ställ in i kylen. Låt stå kallt i minst 4 timmar, gärna över natten.
 
 
1. Hallonmoussen:Om hallonen är frysta, börja med att tina dem, och mixa dem sedan med en stavmixer.
 
2. Passera de mixade hallonen genom en sil ner i en liten kastrull.
 
3. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, minst i 5 min.
 
4. Värm upp den silade hallonvätskan tills den nästan når kokpunkten, ta den av värmen och rör ner gelatinbladen.
 
5. Vispa upp grädden i en bunke.
 
6. Vispa upp ägg och florsocker i en annan bunke.
 
7. Vispa ner hallonvätskan i äggsmeten, och rör sedan ner grädden i smeten.
 
8. Bred ut moussen ovanpå den stelnade chokladmoussen, och ställ tillbaka tårtan i kylen i minst 4-6 timmar före den ska skäras upp.
 
 
 

Chokladmoussetårta me...