Ananaspaj

Söt, smakrik och fruktig paj fylld med exotisk ananas. Den frasiga bottnen är fylld med en krämig och god blandning av creme fraiche och ananas.
 
Ananaspaj
ca 12 bitar
 
Botten
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
125 g smör, smält
 
Fyllning
ca 400 g krossad ananas
2 dl creme fraiche, 34%
3/4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Blanda socker, vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en deg.
 
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm. Ställ den i kylen i ca 15 min.
 
3. Fyllning: Häll den krossade ananasen i en sil och låt vätskan rinna av.
 
4. Blanda ihop creme fraiche, florsocker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Rör ner ananasen.
 
5. Bred ut fyllningen på pajbottnen. Grädda pajen längst ner i ugnen i 30-35 min på 200 grader.
 
6. Låt den svalna i formen. Servera gärna med en klick vispad grädde eller glass.
 
 
 
 

Kommentera här: