0 Läs mer >>
Dessa kakor är verkligen "to die for"... de är lika sega och goda som originalet.
 
Ljusa Subway kakor
ca 24 st stooora kakor
 

2 ägg
300 g smör
1⁄2 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
1⁄4 dl socker
1⁄2 dl brun farinsocker
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
200 g grovt hackad mörk choklad

 

GÖR SÅ HÄR:

 

1. Smält smöret.
2. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsockret. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa ordentligt.
3. Blanda sedan i resten av ingredisenserna förutom chokladen.
4. Fortsätt att blanda tills det blir en stor "fudgesmet", ganska seg och kolaaktig, då blanda du till sist i den grovhackade chokladen.
5. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
6. Grädda i 175 grader i ca 10 minuter.
7. Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommit. Ut och får svalna.
8. Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan således gå sönder.
9. När de svalnat helt kan de förvaras i kylen i en påse eller. Med plastfolie över. Ju längre du låter dom bli kalla destå krispigare och sega blir dom.

 

 

Ljusa Subway cookies

0 Läs mer >>
Dessa sega mariannesnittar kan man äta många av de är såååå goda.
 
Mariannesnittar
ca 25 stora snittar
 

100 g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1.5 msk ljus sirap
2.5 msk kakao
2.25 dl vetemjöl
1 nypa salt
20 Mariannekarameller

 

GÖR SÅ HÄR:

 

1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

2. Hacka mariannekaramellerna.
3. Nyp ihop alla ingredienser utom marianne till en smidig deg.

4. Arbeta in de hackade karamellerna.

5. Rulla till två längder och lägg på plåten.
6. Platta till längderna (dessa flyter inte ut lika mycket som vanligt, de blir nästan lika bred som när du plattat till dem).
7. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min.
8. Låt svalna en aning innan du skär den i snittar.
9. Låt sedan svalna helt innan du lyfter dem från plåten.

 

 

Mariannesnittar

0 Läs mer >>
Dessa kakor är sega och riktigt smarriga...svårt att bara ta en. Dessutom är de helt gluten och laktosfria.
 
Jordnötskakor
ca 12 st kakor
 

1 dl jordnötssmör
1 dl socker (sötströ för sockerfria kakor)

1 stort ägg

 

GÖR SÅ HÄR:

 

1. Blanda alla ingredienser väl. 

2. Forma till bollar som du plattar ut något på en plåt med bakplåtspapper.

3. Grädda mitt i ugnen på 200° i ca 10 minuter

 

 
 
 
 

Jordnötskakor