Mariannesnittar

Dessa sega mariannesnittar kan man äta många av de är såååå goda.
 
Mariannesnittar
ca 25 stora snittar
 

100 g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1.5 msk ljus sirap
2.5 msk kakao
2.25 dl vetemjöl
1 nypa salt
20 Mariannekarameller

 

GÖR SÅ HÄR:

 

1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

2. Hacka mariannekaramellerna.
3. Nyp ihop alla ingredienser utom marianne till en smidig deg.

4. Arbeta in de hackade karamellerna.

5. Rulla till två längder och lägg på plåten.
6. Platta till längderna (dessa flyter inte ut lika mycket som vanligt, de blir nästan lika bred som när du plattat till dem).
7. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min.
8. Låt svalna en aning innan du skär den i snittar.
9. Låt sedan svalna helt innan du lyfter dem från plåten.

 

 

Kommentera här: