2 Läs mer >>
Idag bakade jag dessa läckra muffins till sambon som han får ta med till jobbet imorn...då blir han nog poppis i lärarrummet =)
 
DUMLEMUFFINS
ca 12 st
 
125 g smör
2,5 dl farinsocker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
2,5 dl mjölk
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa salt
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 påse dumlesnacks
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Vispa smör och socker krämigt.
 
2. Tillsätt ett ägg i taget.
 
3. Häll i kakao, vaniljsocker och salt.
 
4. Tillsätt mjölken.
 
5. Vänd ner mjöl, bakpulver och bikarbonat.
 
6. Grovhacka dumlesnacks.
 
7. Häll ner nästan allt i smeten, spara lite och strö överst.
 
8. Fyll formarna och grädda i 175 grader i ca 20 min. Använd dig gärna av en muffinsplåt så håller de formen bättre.
 
 
 

Dumlemuffins

0 Läs mer >>
Jag brukar alltid ha i en äggvita i min havregrynsgröt på morgonen, men de känns så dumt att slänga gulan, så nu har jag sparat mina gulor och idag fick jag för mej att baka denna underbara kaka.
 
GULDKAKA
ca 12-14 bit
 
4 st äggulor
2 dl socker
75 g rumsvarmt smör
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
3 dl vetemjöl
1 dl mjölk
 
Glasyr
2 dl florsocker
1,5 msk citronsaft
 
GÖR SÅ HÄR
 
1. Sätt ugnen på 175 grader, smörj och bröa en form på 1,5 liter.
 
2. Rör äggulor och socker vitt och pösigt.
 
3. Tillsätt smör, bakpulver, vaniljpulver och vetemjöl.
 
4. Avsluta med mjölken och rör smeten slät. Den kommer bli ganska tjock,
 
5. Fördela smeten så jämt som möjligt i formen och grädda kakan i den nedre delen av ugnen i ca 30 min.
 
6. Känn med en provsticka att den är klar. Låt kakan vila 10 min i formen innan du stjälper upp den.
 
7. När kakan har svalnat, vispa ihop glasyren och fördela över kakan.
 
 
 

Guldkaka - äggulekaka

0 Läs mer >>
Här kommer ett enkelt och gott recept på havrekakor med kanel.
 
Havrekakor
18-20 st
 
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
2 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Vispa smöret krämigt.
 
2. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop degen.
 
3. Rulla bollar och platta till något.
 
4. Lägg dem glest på plåten för de flyter ut ganska mycket.
 
5. Grädda ca 15-18 minuter i 175 grader.
 
 
 

Havrekakor

0 Läs mer >>
Vad sägs om stora härliga blåbärsmuffins med kanelsmul på!
 
Blåbärsmuffins med kanelsmul
10 st
 
3 dl vetemjöl
1,75 dl socker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl olja
1 ägg
0,75 dl mjölk
150 g blåbär
 
Smuldeg:
1 dl socker
0,75 dl vetemjöl
50 g rumsvarmt smör
1,5 tsk kanel
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
 
2. Vispa lätt ihop ägg, mjölk och olja.
 
3. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda med en slickepott.
 
4. Vänd försiktigt ner blåbären.
 
5. Fyll 10 stadiga muffinsformar eller använd en muffinsplåt.
 
6. Smuldeg: Blanda alla ingredienser till en smuldeg.
 
7. Fördela smulorna över muffisarna.
 
8. Grädda i 200 grader varmluft i ca 20-25 minuter.
 
 
 

Blåbärsmuffins med ka...