1 Läs mer >>
Ännu en långpannekaka som är gudomligt god och försvinner i ett nafs på fikarasten.
 
Krämiga citronrutor med blåbär
ca 15 st
 
Botten:
175 g smör
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1,5 dl kokos
1 tsk bakpulver
1 ägg
 
Citronfyllning:
300 g Philadephiaost
2 dl grädde
1,5 dl socker
1 citron
2 ägg
frysta blåbär
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Botten: Vispa smör och socker krämigt.
 
2. Tillsätt övrigt och arbeta ihop degen.
 
3. Tryck ut degen i en form ca 20 x 30 cm.
 
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min i 175 grader.
 
 
1. Citronfyllning: Vispa ihop ost, socker samt grädden.
 
2. Tillsätt skal och 2-3 msk saft av citronen.
 
3. Tillsätt äggen och vispa till en slät smet.
 
4. När botten är förgräddad tar du ut formen och häller på citronfyllningen.
 
5. Strö över frysta blåbär.
 
6. Grädda ytterligare ca 25 minuter.
 
7. Kakan ska inte vara helt genomgräddad, den stelnar till i kylen.
 
8. Skär lagom rutor och ät den som den är eller med lite vispad grädde.
 
 
 

Krämiga citronrutor m...

0 Läs mer >>
Vad passar bättre ihop än mint och choklad!
 
Marianne snittar
ca 40 st
 
200 g mjukt smör
1,5 dl socker
1,5 msk sirap
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
75 g Mariannekarameller
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
 
2. Vispa smör, socker och sirap krämigt.
 
3. Tillsätt övrigt (utom karamellerna) och arbeta ihop degen.
 
4. Krossa karamellerna grovt. (plastpåse samt kavel brukar funka bra)
 
5. Tillsätt karamellkrosset i degen.
 
6. Dela degen i 3 delar.
 
7. Rulla längder och lägg på en plåt.
 
8. Platta något med en gaffel.
 
9. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
 
10. Skär längderna i sneda snittar medans de är varma.
 
 
 

Marianne snittar