Marianne snittar

Vad passar bättre ihop än mint och choklad!
 
Marianne snittar
ca 40 st
 
200 g mjukt smör
1,5 dl socker
1,5 msk sirap
4,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
75 g Mariannekarameller
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
 
2. Vispa smör, socker och sirap krämigt.
 
3. Tillsätt övrigt (utom karamellerna) och arbeta ihop degen.
 
4. Krossa karamellerna grovt. (plastpåse samt kavel brukar funka bra)
 
5. Tillsätt karamellkrosset i degen.
 
6. Dela degen i 3 delar.
 
7. Rulla längder och lägg på en plåt.
 
8. Platta något med en gaffel.
 
9. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
 
10. Skär längderna i sneda snittar medans de är varma.
 
 
 

Kommentera här: