0 Läs mer >>
Enkel och supergod kaka!!

Silviakaka
12-14 bitar

2 ägg 
11/2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl

Glasyr
75 g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.

2. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, vatten och vetemjöl. Blanda ihop allt till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad springor,  22-24 cm i diameter.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 min. Låt den kallna i formen. 

5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt socker och vaniljsocker. Blanda ordentligt så att sockerkristallerna smälter. Blanda sist ner äggulan och blanda tills smeten tjocknar och svalnar.

6. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Ställ kakan kallt en stund och låt glasyren stelna lite.


Silviakaka

2 Läs mer >>
Gillar man godiset Bounty så kommer denna kaka helt klart bli eran nya favorit.
 
Bounty kladdkaka
ca 12-14 bitar
 
150 g smör
3 dl socker
3 ägg
3/4 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
 
Kokosfyllning
200 g kokos (spar 1-2 msk till garnering)
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g
 
Garnering
200 g mörk choklad, smält (kan bytas ut mot mjölkchoklad)
2 tsk rapsolja (för att chokladen ska bli mjuk och inte spricka när man skär kakan)
kokos
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull.
 
2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
 
3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23-24 cm i diameter.
 
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 26-30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kallna helt i formen.
 
5. Kokosfyllning: Blanda kokos och kondenserad mjölk i en skål.
 
6. Bred ut kokosblandningen över kladdkakan.
 
7. Smält chokladen över ett vattenbad och bred den över kokosen. Strö över lite kokos och låt chokladen stelna.
 
 
 

Bounty kladdkaka

1 Läs mer >>
Detta är min favorit bland alla småkakor så därför ska ni nu få ett recept på den hemlagade varianten.
 
Chocolate chip Maryland cookies
ca 24-28 st
 
125 g smör
1 ägg
2 dl socker
2,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 nypa salt
125 g mörk choklad, hackad
1 dl hasselnötter, hackade
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
 
2. Nyp ihop alla ingredienser utom choklad och nötter till en smidig deg.
 
3. Arbeta in chokladen och nötterna.
 
4. Rulla degen till en lång rulle och skär upp ca 25 jämna kakor.
 
5. Placera ut kakorna på en bakpappersklädd plåt, grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min.
 
6. Låt svalna på plåten en stund innan du lyfter över dem till ett galler.
 
7. Förvaras i tätslutande burk med lock, kan även frysas in.
 
 
 

Chocolate chip Maryla...