0 Läs mer >>
 
Har du några övermogna bananer i fruktskålen där hemma? Då är denna perfekt att göra. Den är ljuvligt saftig och god.
 
Banankaka i långpanna
20-24 bit
 
3 st ägg
4,5 dl socker
225 g smör
2,25 dl mjölk
6 dl vetemjöl
1,5 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2-3 bananer, väl mogna
100 g mörk eller ljus blockchoklad
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Smält smöret.

2. Hacka chokladen i små bitar och tillsätt det sist av allt i smeten.

3. Vispa ägg och socker pösigt. 

4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, tillsätt det sedan i äggvispet tillsammans med mjölken.

5. Tillsätt det smälta smöret och mosade bananerna.

6. Tillsätt chokladen i smeten och häll upp i bakplåtsklädd långpanna, ca.30x40cm.

7. Grädda mitt i ugnen i 190 grader i ca. 40-43 minuter. Låt kakan kallna i formen. Skär den i lagomt stora bitar.

8. Sikta över lite florsocker vid servering.

9. Förvara gärna kakan svalt så inte chokladen blir kladdig. Det går även utmärkt att frysa in kakan.

 

 

Banankaka i långpanna