Äppelgrottor

Dessa är otroligt spröda och goda. Man kan ju självklart byta ut äppelmosen mot nån annan valfri fyllning, tex hallonsylt, jordgubbssylt el liknande.
 
Äppelgrottor
ca 30 st
 

250 g smör, rumstempererat

1,5 dl socker
1 dl marsánpulver (kallvispas)

4 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

 

Fyllning:

1 dl äppelmos

 

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst.
2. Blanda vetemjöl, marsánpulver och bakpulver och blanda ner det.

3. Rulla ut degen till två längder och dela varje längd i 20 bitar.
4. Forma kulor och lägg i småbrödsformar av papper ställda på en plåt.
5. Gör en ganska stor fördjupning i varje och lägg i en klick äppelmos.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.

 

 

Kommentera här: