Silviakaka i långpanna

Den klassiska silviakakan är alltid ett säkert kort, väldigt omtyckt av alla åldrar. Så varför inte göra en hel långpanna av denna goding.
 

Silviakaka i långpanna

ca 20-24 bit

 

3 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kallt vatten 3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker

 

Glasyr:

150 g smör
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker 2 äggulor
0,5 dl kokosflingor

 

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna på ca 20x30cm med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Rör ner vattnet.

3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner. Rör till en jämn smet och häll den i formen.

4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, känn med en sticka i mitten och att den kommer ut ren. Låt kakan svalna helt.
5. Smält samman smör, socker och vaniljsocker i en kastrull.
6. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt tills krämen tjocknar, den får inte koka. Låt svalan något.

Häll glasyren över kakan och strö över kokos.
7. Låt kakan kallna i kylen och skär upp kakan i bitar.

 

 

Kommentera här: