Kanelbullekaka i långpanna

Kanelbulle fast i långpanneformat. Perfekt när man får många gäster, eller varför inte bjuda kollegorna på jobbet.
 
Kanelbullekaka i långpanna
ca 24 bitar
 
4 ägg
1,5 dl mjölk
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl socker
4,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
en nypa salt
 
Fyllning:
2 tsk kanel
3 msk socker
 
Garnering:
pärlsocker
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Blanda smör och socker. Vispa med elvisp i någon minut så det blir riktigt krämigt.
 
2. Knäck i ett ägg i taget medan du vispar med elvispen emellan.
 
3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver. Sikta i det i smeten och rör om med en slickepott.
 
4. Häll i mjölken och rör om ordentligt.
 
5. Klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper.
 
6. Häll i hälften av smeten. Blanda sedan kanel och socker och häll det över hela kakan. Häll sedan på resten av smeten och toppa med pärlsocker.
 
7. Grädda i 175 grader i ca 35 min. Känn med sticka, kakan ska vara torr.
 
 
 

Kommentarer:

1 Anita:

skriven

Men gott :D

Kommentera här: