Ljuvliga vaniljrutor

Denna härliga kaka vill alla smaka! Du kan lätt halvera satsen och baka den i en mindre form ca 30x20 cm.
 
Ljuvliga vaniljrutor
ca 30-40 st
 
Botten/smuldeg
500 g smör
10 dl vetemjöl
4 dl socker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
 
Fyllning
4 ägg
2 dl kesella
5 dl creme fraiche
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
 
Garnering
Florsocker
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Arbeta snabbt ihop smör, vetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en stor matberedare. Har du en liten matberedare (eller bara en elvisp) så gör du degen i två omgångar.
 
2. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakpapper.
 
3. FYLLNING: Vispa ihop ägg, kesella, creme fraiche, socker och vaniljsocker i en bunke. Häll fyllningen över degbottnen i långpannan.
 
4. Smula resten av degen ovanpå fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen på 200 grader i ca 30-35 min. Låt svalna helt i formen, gärna kallt.
 
5. Pudra över florsocker precis före servering. Skär i rutor.
 
 
 
 
 

Kommentera här: