Chokladmazarinpaj

Sugen på något riktigt lyxigt? Prova då denna paj!
 
Chokladmazarinpaj
10-12 bit
 
PAJDEG
125 g kallt smör
3 dl vetemjöl
1,5 msk socker
1/2 krm salt
 
FYLLNING
25 g mjukt smör
1/2 dl socker
1 stort ägg
150 g mandelmassa
1 msk vetemjöl
50 g mörk choklad, hackad
 
TRYFFELGRASYR
150 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
 
GARNERING
1-2 dl chokladlinser
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. PAJDEG: Tärna smöret och arbeta snabbt ihop det med mjöl, socker och salt till en deg för hand eller i matberedare.
2. Tryck eller kavla ut degen i en smord avlång pajform ca 10 x 35 cm, eller en rund form 22 cm med löstagbar botten. Låt stå i kylen minst 30 minuter.
 
3. FYLLNING: Rör smör och socker poröst.
 
4. Tillsätt ägget under omrörning.
 
5. Riv mandelmassan och rör ner i smörblandningen.
 
6. Blanda mjöl och choklad, rör ner i smeten.
 
7. Bred ut fyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter på 175 grader. Låt svalna.
 
8. TRYFFELGLASYR: Hacka chokladen.
 
9. Låt grädden koka upp, ta den från värmen, tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning.
 
10. Häll glasyren på kakan och låt stelna i kyl.
 
11. GARNERING: Dekorerna med chokladlinser strax innan glasyren har stelnat helt.
 
 
 

Kommentera här: