Vaniljmuffins med chokladglasyr

Igår gjorde jag vanliga vaniljmuffins som jag doppade i mjölkchoklad.
 
Vaniljmuffins
12 st
 
4 dl vetemjöl
3 dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g smör (rumstempererat)
2 dl mjölk
2 st ägg
1 tsk äkta vaniljpulver (el 2 tsk vaniljsocker)
 
Dekorering
150 g mjölkchoklad
 
GÖR SÅ HÄR
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
 
2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret.
 
3. Häll 1 dl mjölk och blanda smeten slät.
 
4. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulvret.
 
5. Rör sedan ihop mjöl och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat. Fyll muffinsformarna till max 2/3.
 
6. Grädda i ca 20-25 minuter. Låt muffisarna svalna.
 
7. Smält chokladen på en tallrik över ett vattenbad och doppa sedan muffisarna och låt stelna.
 
 
 
 
 

Kommentera här: