Mazarinäppelkaka

Jag älskar både mazariner och äppelkaka, så varför inte kombinera dessa två, de kan ju inte bli annat är gott!
 
Mazarinäppelkaka
12-14 bit
 
100 g smör
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 st stort ägg (eller 2 små)
1 krm bittermandelarom
3 dl vetemjöl
2 st äpplen
ev mandelspån
 
GÖR SÅ HÄR
 
1. Smörj och bröa en rund bakform med löstagbar kant ca 20 cm i diameter.
 
2. Sätt ugnen på 200 grader.
 
3. Mät upp smör, socker och bakpulver. Låt gärna stå framme en stund så att smöret blir mjukt.
 
4. Rör eller vispa med elvisp till en jämn "smet".
 
5. Tillsätt ägg. Vispa. Tillsätt bittermandelarom. Vispa. Tillsätt vetemjöl. Vispa till en jämn smet ( den kommer blir rätt tjock men de gör inget.
 
6. Klicka ut smeten i formen, fördela den ungefär jämnt. Det behöver inte vara så noga eftersom du kommer när du trycker i äppelklyftorna få smeten jämnare fördelad.
 
7. Skala äpplena, tryck ut kärnhusen, halvera och skär äpplen i klyftor. Tryck ner äppelbitarna i smeten i ett fint mönster.
 
8. Strö över lite mandelspån eller andra nötter om du vill.
 
9. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min i 200 grader. Låt svalna under bakhandduk.
 
 
 

Kommentera här: