Kladdkaka med Polly

Köpte mej en påse Pollys med Ahlgrensbilarsmak häromdagen, och fick sån lust att baka nånting med dom...de fick bli en klassisk kladdkaka. Mmmmm så gott!
 
Kladdkaka med Polly
ca 10-12 bit
 
100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
Pollys
 
Garnering: Florsocker
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt på ugnen på 175°C.

2. Smält smöret i en kastrull och låt sedan stå framme och svalna.

3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

4. Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.

5. Tillsätt mjölet och tillsist det smälta smöret.

6. Vispa försiktigt till en jämn smet. Häll i Pollys, så många du vill ha och häll smeten i en rund form med avtagbar botten som man kan smöra och bröa om man vill.

7. Grädda i 175°C i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.

När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras.

 

 
 
 

Kommentera här: