Banankaka

Har du några bananer som är på väg att måsta kastas...gör inte de utan baka en underbar kaka på dem istället.
 
Banankaka
 
50 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl mjöl
0,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kanel
2 övermogna bananer
 
1. Smält smöret och låt de svalna.
 
2. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och blanda ner de i smeten.
 
3. Häll i de smälta smöret och mosade bananer samt mjölken, blanda ihop allt till en slät smet.
 
4. Smörj och bröa en form, häll i smeten och grädda i ugnen i 175 grader i 40-50 minuter.
 
 
 

Kommentarer:

1 Wilma Ahlborg:

skriven

Åh va gott med banankaka! Måste göra nåndag, kramis

Svar: Ja banan är en underskattad frukt =) Kram
Mikaela Perotie

Kommentera här: