Biskvier

Vem kan motstå en biskvi eller två...eller tre...
 
Biskvier
12 st
 
Botten
300  g mandelmassa
1-2   äggvitor
 
Fyllning
150  g smör, rumsvarmt
1,5  dl florsocker
0,5  msk vaniljsocker
1  msk kakao
 
Glasyr
150  g mörk choklad
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Riv mandelmassan till bottnarna på ett rivjärn. Blanda med äggvita till en smidig smet.
 
2. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem med handen så att det blir runda bottnar, ca 5 cm i diameter.
 
3. Grädda i 175 grader i 12-15 minuter. Låt bottnarna kallna. Vänd dem sedan med släta sidan upp.
 
4. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Lägg en klick i mitten på varje botten, se till att den släta sidan är uppåt. Dra ut och ner fyllningen med hjälp av en slickepott så att fyllningen blir lite toppig och når ända ut i kanterna. Ställ i kyl att stelna i minst 1 timme.
 
5. Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad.
 
6. Doppa varje kaka i den smälta chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Förvara kakorna kallt. Kakorna går att frysa men chokladen kan ändra färg.
 
 

Kommentera här: