Danska kransekager

Får du mycket folk på bjudningen...här kommer ett recept på småkakor i massor.
 
Danska Kransekager
ca 40 st
 
500 g mandelmassa
1 äggvita
rivet skal av 1 citron
ca 2-3 dl vetemjöl
 
Dekoration:
Florsocker
vatten
karamellfärg
 
1. Riv mandelmassan och vispa den tillsammans med äggvita och citronskal till en tjock slät massa.
 
2. Tillsätt mjölet lite i taget tills degen går att hantera men fortfarande lite kladdig.
 
3. Dela degen i 4 delar och rulla varje del till lite tjockare än fingertjocka längder. Nyp till degen på ovansidan så längderna blir trekantiga.
 
4. Skär längderna i ca 6-7 cm långa bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
 
5. Grädda mkitt i ugnen i ca 15 min till de fått färg, men de ska fortfarande vara mjuka inuti.
 
6. Låt kakorna svalna helt och dekorera med tjock kristyr (mycket florsocker utblandat med lite vatten), gärna färgad i olika färger.
 
 
 
 

Kommentera här: