Hallonpannacottapaj

En riktigt smaskig paj som man inte bara kan ta en bit av.
 
Hallonpannacottapaj   8-10 bit
 
Pajdeg
12 st digestivekex
75 gram smör
 
Fyllning
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 gram hallon
200 gram philadelphiaost
 
Färska bär till garnering
 
 
1. Kör kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en smord bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
 
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
 
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sej.
 
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
 
5. Mixa hallonen till en puré med en mixerstav eller i matberedare. Rör ner philadelphiaosten och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
 
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.
 
 
 

Kommentarer:

1 Anja:

skriven

Det här blir toppen :)

2 JUNITJEJ:

skriven

Så gott det ser ut!

Svar: Ja den är supergod!! Kram
Mikaela Perotie

3 Amanda CL:

skriven

låter väldigt gott :D

Svar: Den är supergod jag lovar! Kram
Mikaela Perotie

Kommentera här: