Kanelbullesockerkaka

Denna mjuka kaka är gudomlig!! Superlätt att göra och jag lovar att den kommer göra succé på fikabordet.
 
Kanelbullesockerkaka
12-14 bitar
 
100 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl filmjölk
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
 
Fyllning
1 msk mald kanel
0,75 dl strösocker
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör smör och socker vitt och pösigt med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
 
2. Tillsätt filmjölk, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl och blanda allt till en slät smet.
 
3. Häll en tredjedel av smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1,5 liter. Blanda kanel och socker. Strö över en tredjedel av blandningen i formen.
 
4. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.
 
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40-45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.
 
 
 

Kommentera här: