Mintkakor

Till jul gjorde jag dessa och de blev otroligt uppskattade.
 
Mintkakor
26-30 st
 
1 äggvita
3–4 droppar pepparmintsarom
1 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker
200 g mörk choklad

Garnering

ev strössel

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa äggvitan till ett skum. Droppa i pepparmintsolja.

2. Tillsätt vanilj- och florsocker. Blanda ihop allt till en fast men smidig massa. Degen ska gå att kavla ut.

3. Strö florsocker på bakbordet och kavla ut massan, ca ¾ cm tjock. Gör den inte för tunn för då blir kakorna svåra att doppa i chokladen.

4. Stansa ut runda kakor, ca 3 cm i diameter med t ex en tyll, ett litet glas eller liknande. Knåda ihop resterna av degen och kavla ut den på nytt. Lägg mintkakorna på ett bakplåtspapper och låt dem stelna en stund.

5. Smält chokladen över vattenbad. Doppa mintkakorna i chokladen och lägg dem på en skärbräda täckt med ett bakplåtspapper. Strö ev. över lite strössel. Låt chokladen stelna. Förvara dem i kylen i en burk med tätslutande lock.

 

 

Kommentera här: