Pepparkakscheesecake med vit choklad

En cheesecake med smak av jul.

 

Pepparkakscheesecake med vit choklad

12–14 bitar

Botten

ca 50 g Digestivekex (kan bytas ut med pepparkakor)

ca 200 g pepparkakor

80 g smör, smält

Fyllning

200 g färskost, t ex philadelphia

3 äggulor


1 dl florsocker


1 tsk vaniljsocker


3 dl vispgrädde, vispad

150 g vit choklad, smält

3 äggvitor

Garnering

½–1 apelsin, rivet skal

ev några pepparkakor

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Krossa pepparkakorna till smulor och blanda dem med smöret. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2. Grädda bottnen mitt i ugnen i 7–9 min. Låt den kallna helt. (Gräddningen i ugnen kan uteslutas, men gör bottnen lite frasigare och att den håller ihop lite bättre).

3. Blanda färskost, äggulor, florsocker, vaniljsocker, grädde och choklad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör försiktigt ner dem i smeten.

4. Bred ut smeten på smulbottnen. Riv apelsinskalet och strö det på ytan. Låt kakan stå i frysen i några timmar. Ta fram den ca 20 min före servering. Dekorera ev med pepparkakor.

 

 
 

Kommentarer:

1 ɑ n n i k ɑ:

skriven

Gott!

Svar: mmmm cheesecake är klassiskt men med pepparkakor blir de lite mera jul =)
Mikaela Perotie

Kommentera här: