Ungherrar

Ungherrar
ca 60-70 st
 
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl marsanpulver
1 tsk bakpulver
1 dl strösocker
250 gr smör (rumstempererat)
 
Garnering 
1 ägg
pärlsocker
 
1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.
 
2. Arbeta in smöret och låt därefter degen vila kallt i en timme.
 
3. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
 
4. Arbeta ut degen i längder på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till längderna.
 
5. Vispa upp ett ägg lätt i en skål. Pensla sedan längderna med ägget och ha på pärlsocker.
 
6. Grädde mitt i ugnen i ca 10 min, tills längderna fått fin färg. Låt svalna lite grann, skär sedan längderna i bitar medan de fortfarande är lite varma.
 
 
 

Kommentera här: