Kladdkaka med chokladkola

Älskar att testa nya recept så denna blev de igår....ååhhh så god och maffig den va!! Den kräver lite förberedelse så de är tyvärr inget man slänger ihop när man får oväntat främmande, men ack så god!!
 
Kladdkaka med chokladkola

3 st ägg

3,5 dl socker

2 dl mjöl

6 msk kakao

200 gr smör

1 burk kondenserad mjölk med chokladsmak (tag av etiketten och koka 1 h, svalna helt innan användning)

 

1. Smält smöret.

2. Rör ihop ägg, socker, mjöl och kakao.

3. Häll ner smöret i omgångar medans man rör till en jämn smet.

4. Smöra en form med löstagbar kant och häll i hälften av smeten.

5. Fördela kolan över hela smeten. Häll i resten av smeten så att det täcker hela formen.

6. Grädda i 32-34 min i 175 gr. (den kommer va väldigt lös men den sätter sej i kylen)

7. Låt kallna i kyl några timmar eller över natten.

8. Pudra florsocker på innan servering. Servera gärna med en klick grädde.

 
 
 

Kommentarer:

1 linn:

skriven

mumsigt!!

Svar: ja den är farligt god!
Mikaela Perotie

2 ɑ n n i k ɑ:

skriven

Mumsigt :D

Kommentera här: