Persikorutor i långpanna

Denna kaka är otroligt saftig och mjuk, väldigt enkel att göra och går snabbt att fixa.
 
Persikorutor i långpanna
24-28 bitar
 
ca 500 g konserverade persikor
4 ägg
3 dl strösocker
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1 dl sockerlag från persikoburken
2,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
5,5 dl vetemjöl
 
Garnering
florsocker
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär persikorna i små bitar och låt dem rinna av i ett durkslag. Kom ihåg att spara 1 dl av sockerlagen.
 
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör, mjölk och sockerlag.
 
3. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker samt mjöl och tillsätt det i smeten. Rör ihop allt till en slät smet.
 
4. Häll smeten i en långpanna ca 30x36 cm, klädd med bakplåtspapper. Fördela persikobitarna jämnt över smeten.
 
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22-24 min. Låt den svalna i formen. Pudra över florsocker och skär kakan i bitar.
 
 

Kommentarer:

1 Maja:

skriven

åååhh va gott!

Svar: ja den va supergod!!
Mikaela Perotie

2 ɑ n n i k ɑ:

skriven

Mumsigt :D

Kommentera här: