Chokladkaka med kokosgömma

Inuti denna saftiga chokladkaka gömmer sej en kokosfyllning.
 
Chokladkaka med kokosgömma
ca 12 bitar
 
340 g smör, rumsvarmt
355 g socker (knappt 4 dl)
1 msk vaniljsocker
4 ägg
280 g vetemjöl (5 dl)
55 g kakao (1,4 dl)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
340 g yoghurt (3,4 dl)
 
Fyllning
170 g riven kokos
175 g sötad kondenserad mjölk (ca 1,2 dl)
 
Garnering
1 1/4 dl vispgrädde
140 g mörk choklad, hackad
ca 1 msk riven kokos
 
GÖR SÅ HÄR
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en djup sockerkaksform, ca 2,3 liter.
 
2. Vispa smöret krämigt. Tillsätt gradvis socker och vaniljsocker. Vispa i äggen ett i taget.
 
3. Blanda ihop vetemjöl, kakao, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner blandningen i smörsmeten växelvis med yoghurten. Blanda försiktigt till allt är blandat.
 
4. Fyllning: Blanda kokos och kondenserad mjölk i en skål.
 
5. Klicka i hälften av sockerkakssmeten i formen. Lägg försiktigt en ring av fyllningen i mitten av smeten, den ska inte nudda ytter eller innerkanten på formen. Klicka försiktigt över resten av smeten. Formen kommer att fyllas nästan upp till kanten.
 
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 75 min. Kakan höjer sig ganska lite och kommer att få en liten skorpa. Låt kakan svalna i formen i ca 60 min, Stjälp upp kakan och låt den svalna helt på galler.
 
7. Garnering: Värm grädden i en kastrull. Ta bort den från plattan och rör ner chokladen tills den smälter. Häll chokladen över kakan och toppa med kokos.
 
 
 

Kommentarer:

1 Matilda Berlin:

skriven

Men jösses vad gott det lät! Och ser ut! =)

2 rememberthiis.blogg.se:

skriven

Ser sjukt god ut!

3 a n n i k a:

skriven

Gott!

Kommentera här: