Krispig mjölkchokladkladdkaka

Här ska ni få ett recept på den klassiska kladdkakan med en liten twist...nämligen ett härligt krispigt mjölkchokladtäcke.
 
Krispig mjölkchokladkladdkaka
ca 10-12 bit
 
125 g smör
2 3/4 dl strösocker
3 ägg
4 msk kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
 
Krispig mjölkchokladganache
1 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad, bruten i bitar
2-3 dl Rice Krispies
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
 
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 22-23 cm i diameter, med löstagbar kant.
 
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22-25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna helt i formen.
 
4. Krispig mjölkchokladganache: Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen smälta i eftervärmen. Rör om till en slät smet.
 
5. Låt chokladganachen svalna helt och stelna något innan du rör ner Rice Krispies-flingorna. Om du rör ner dem för tidigt kan de bli sega av den blöta chokladen. Bred ut ganachen på kladdkakan och låt den stelna helt. Skär kakan i bitar med en vass kniv.
 
 
 

Kommentera här: