Rund kärleksmumskaka

Oftast gör man ju denna underbara kaka i långpanna men om man inte är så många så kan man ju naturligtvis göra den i en rund form så här ska ni få de receptet.
 
Rund kärleksmumskaka
ca 10-12 bit
 
3 ägg
2 1/2 dl socker
1/2 dl kakao
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
125 g smör, smält
1 dl mjölk
 
Glasyr
50 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
ca 3 1/2 dl florsocker
1 msk starkt kaffe
ev lite vatten
 
Garnering
riven kokos
 
GÖR SÅ HÄR
 
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa allt till en slät smet.
 
2. Häll smeten i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
 
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 38-40 min. Låt den svalna i formen.
 
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker så den blir lagom bredbar.
 
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.
 
 
 

Kommentarer:

1 Matilda Berlin:

skriven

Åhh vad gott! Vet inte när jag åt kärleksmums sist, så det är det verkligen dags för =)

2 Emma -Merakibeauty.se:

skriven

mummss :)

3 a n n i k a:

skriven

Gott!

Kommentera här: