Vita biskvier

Jag har tidigare bakat biskvier här i bloggen men denna gång valde jag att täcka dom i vit choklad, samt dekorera dem med lite mjölkchoklad.
 
Biskvier
12 st
 
Botten
300  g mandelmassa
1-2   äggvitor
 
Fyllning
150  g smör, rumsvarmt
1,5  dl florsocker
0,5  msk vaniljsocker
1  msk kakao
 
Glasyr
150  g mörk choklad
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Riv mandelmassan till bottnarna på ett rivjärn. Blanda med äggvita till en smidig smet.
 
2. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem med handen så att det blir runda bottnar, ca 5 cm i diameter.
 
3. Grädda i 175 grader i 12-15 minuter. Låt bottnarna kallna. Vänd dem sedan med släta sidan upp.
 
4. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Lägg en klick i mitten på varje botten, se till att den släta sidan är uppåt. Dra ut och ner fyllningen med hjälp av en slickepott så att fyllningen blir lite toppig och når ända ut i kanterna. Ställ i kyl att stelna i minst 1 timme.
 
5. Smält chokladen till glasyren i ett vattenbad. Ha gärna i en tesked solrosolja/kokosfett i den smälta chokladen så blir den lite mjukare i konsistensen.
 
6. Doppa varje kaka i den smälta chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Dekorera gärna med en choklad i en annan färg.  Förvara kakorna kallt. Kakorna går att frysa men chokladen kan ändra färg.
 
 

Kommentarer:

1 Emma -Merakibeauty.se:

skriven

åh mummsss :)

2 Joanna- 8 självmordsförsök senare- Livet med Asperger och Bipolär sjukdom:

skriven

gott

3 Alexandra:

skriven

Åh vad goda de ser ut!

Kommentera här: