Cheescake med passionsfrukt

Till nyår var det jag som skulle göra efterrätten och då gjorde jag denna goda cheescake.
 
Cheescake med passionsfrukt
10-12 bit
 
Kakbotten
15 st digistivekex
75 g smör
 
Fyllning
4 st gelatinblad
2 st ägg
400 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, rivet skal och saft
 
Glasyr
1 st gelatinblad
1 msk socker
4 msk vatten
4 st passionsfrukter
 
Botten
1. Krossa kexen fint.
 
2. Smält smöret.
 
3. Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i en rund form med avtagbar botten, ca 20-22 cm i diameter.
 
4. Ställ i kylen.
 
Fyllning
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
 
2. Dela äggen i gulor och vitor.
 
3. Blanda gulor, philadelphiaosten, creme fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
 
4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
 
5. Värm citronsaften i en kastrull och tag sen av den från värmen.
 
6. Krama ur gelatinbladen och låt dem sedan smälta i citronsaften.
 
7. Låt blandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning.
 
8. Håll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.
 
Glasyr
1. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
 
2. Hetta upp socker och vatten i en kastrull.
 
3. Krama ur gelatinbladet och låt den sedan smälta i sockervattnet.
 
4. Skrapa ur passionfrukterna ner i sockervattnet och rör om.
 
5. Låt svalna.
 
6. Häll över fyllningen på kakan försiktigt.
 
7. Låt stelna i kylen i minst en timme.
 
 
 

Kommentera här: