Äppelkaka "extra allt"

När jag hittade detta recept så kände jag direkt att "denna måste jag bara prova" och blev väldigt positivt överraskad...den såg så intetsägande ut men ack så god den var, och enligt mej (och sambon) så var den mycket godare dagen efter....så denna kan med fördel bakas en dag innan den ska bjudas på.
 
 
Äppelkaka "extra allt"
ca 8-10 bit
 
100 g smör
2 dl socker
1 ägg (jag tog 2 ägg)
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl grädde
 
Äppelfyllning
2-3 äpplen (för mej räckte det gott och väl med två)
1/2 msk kanel
2 msk socker
 
Kanelcrumble
50 g smör
50 g havregryn
50 g socker
50 g vetemjöl
1/2 msk kanel
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt på ugnen på 175 grader, smöra och bröa en avlång form på ca 1,5 liter.
 
2. Vispa socker och smör så det blir luftigt, rör ner ägget.
 
3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten.
 
4. Häll i grädden och rör snabbt ihop till en tjock smet. (den blir väldigt tjock, därav det andra ägget)
 
5. Skala, kärna ur och skiva äpplena och blanda med socker och kanel.
 
6. Nyp ihop ingredienserna till crumblen.
 
7. Tryck ner äpplena till ungefär hälften. Strö clumble över hela kakan.
 
8. Grädde 40-45 minuter i mitten av ugnen. Känn med en sticka att den är klar innan du tar ut den. låt den svalna och servera som den är, eller med lite god vaniljsås.
 
 
 

Kommentarer:

1 Felicia:

skriven

Låter gott!

2 Veronica Wallgren:

skriven

Åh vad gott!

Kommentera här: