Lakrits brysselkex

I helgen va jag på hembakat mässan i Uppsala och kom hem med lite produkter, bla en lakrits syrup som jag var sugen på att testa att baka med så idag gjorde jag dessa småkakor. Jag är verkligen dålig på att göra småkakor men dessa blev helt ok.
 
Lakrits brysselkex
ca 40-50 st
 
200 g smör
1 dl socker
5 dl vetemjöl
Lakritsextrakt, droppa i, blanda och smaka av (jag använde ca 1 msk lakrits syrup)
Saltlakritsflakes eller Lakritsgranulat
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Arbeta ihop allt utom strösslet till en deg.
 
2. Rulla degen till en rulle, ca 4 cm i diameter.
 
3. Rulla degen i strösslet så det fastnar runt om.
 
4. Lägg rullen i kylen medans du värmer ugnen till 175 grader.
 
5. Skär skivor ca 0,5 cm och grädda dom i ca 10 min.
 
 
 

Kommentera här: