Äppelkaka med kanel och kardemumma

En mycket saftig och god äppelkaka som går supersnabbt att göra.
 
Äppelkaka med kanel och kardemumma
8-10 bit
 
150 g rumsvarmt smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2-3 äpplen
2 msk strösocker
1 msk kanel
2 tsk nymalen kardemumma
 
Serveras med: Vaniljsås
 
GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en form på ca 22 cm i diameter.

2. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget.

3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i smeten. Bred ut smeten i formen.

4. Skala och skiva äpplena och blanda skivorna med socker, kanel och kardemumma. Tryck ner äppelskivorna halvvägs i smeten.

5. Baka mitt i ugnen 35-40 minuter.

6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan su stjälper upp den.
 
 
 

Kommentera här: