Kladdkakekakor

Dessa är det mest perfekta segmjuka och kladdiga kakor som finns!
 
Kladdkakekakor
ca 20 st
 
50 g smör
150 g mjölkchoklad eller mörk choklad
2 dl socker
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
 
GÖR SÅ HÄR:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
 
2. Smält smöret. Hacka chokladen och smält i smöret.
 
3. Rör samman strösocker och ägg, rör ner den smälta chokladen.
 
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljpulver och salt. Rör ner i smeten och blanda väl.
 
5. Ställ smeten i kylen 15 min för att den ska sätta sig.
 
6. Forma små bollar och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper, tryck till lite lätt på varje boll.
 
7. Baka mitt i ugnen 8-12 minuter. 8 min = riktigt kladdiga, 12 min = segmjuka kakor.
 
8. Njut gärna tillsammans med ett glas kall mjölk till.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: