Strösselrutor

Den här kakan är perfekt till barnkalaset, den är färgglad och du får ut många bitar. Plus att de smakar riktigt gott!
 
Strösselrutor
ca 20 st
 
200 gr smör
5 st ägg
4 dl strösocker
1 dl kall mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
 
Glasyr:

100 gr smör
200 gr florsocker
1 msk vatten
Strössel till dekoration

 

GÖR SÅ GÄR:

 

1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en stor ugnsform på ca 20×30 cm med bakplåtspapper.

2. Smält smöret och låt svalna.

3. Vispa ägg och socker poröst.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål, vänd ner det i äggvispet varvat med smöret och mjölken.

5. Fyll fomen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter (enligt originalreceptet ska denna tid räcka men för mej stämde de inte, jag var tvungen att ha den inne hela 45 min. Lägg en bit folie över kakan efter ca 25 min så bränns den inte om den måste vara inne längre tid.) Känn med en sticka att den kommer ur torr ur kakan. Låt kakan svalna.

6. Smält smöret till glasyren, ta av från plattan och vispa ner florsockret. Spä med vattnet tills du har en en krämig glasyr.

7. Bred glasyren över kakan och strö över strössel över. Skär kakan i bitar.

 

 

Kommentarer:

1 ajlimullersandvik.blogg.se:

skriven

wooow vilken höjd! Så sugen jag blev nu <33

Kommentera här: