Delicatobollar

Dessa chokladbollar smakar som köpta Delicatobollar. Vill man inte ha så stark kaffesmak så kan man minska till hälften av mängden kaffe.
 
Delicatobollar
ca 16 st
 

100 g smör (rumsvarmt)

1,5 dl florsocker
2 msk starkt kaffe
50 g ljus choklad, smält

3 tsk kakao

1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
150 g smält ljus choklad

 

Garnering: Kokos/pärlsocker

 

GÖR SÅ HÄR:

1. Mixa havregrynen i en mixer så det blir fina smulor.
2. Vispa smör och florsocker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet. Vispa till de blandas.
3. Tillsätt kakao, vaniljsocker och de finmalda havregrynen. Vispa till en fin smet.
4. Smält 50 g ljus choklad (det går bra med blockchoklad eller Marabou mjölchoklad) i en skål i mocron eller över varmt vattenbad och häll sedan ner den i smeten.
5. Vispa eller rör tills allt är ordentligt blandat. Ställ in i kylen 30 min.
6. Tag sedan fram den ur kylen och rulla i lagom stora bollar. Ställ sedan in den i frysen i 30 min.
7. Smält 100 g ljus choklad och rulla bollarna i chokladen. Avsluta med att rulla dem i kokos. Låt dem stelna i kylen en stund innan de äts.

 

 

Kommentera här: