Kanelkakor

Dessa kakor blir nästan som drömmar fast med en tydlig kanelsmak.
 
Kanelkakor
12 st
 

110 g rumsvarmt smör

1.5 dl socker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 msk malen kanel

4 dl vetemjöl

1 nypa salt

 

Garnering:

0.5 dl strösocker
0.5 msk malen kanel

 

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

2. Vispa smör och strösocker med elvisp. Vispa i ca 3 min tills smöret blivit krämigt.

3. Tillsätt ägget och vispa ihop till en slät smet.

4. Rör de torra ingredienserna i en bunke för sig och arbeta sedan ner dem i smeten. Knåda ihop en smidig deg.

5. Dela degen i 12 järmnstora delar och rulla varje degbit till en boll.

6. Blanda strösocker och kanel till garneringen och rulla sedan alla bollar i sockerblandningen, lägg dem sedan på plåten och platta till lite lätt.

7. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min.

8. Tag ut och låt svalna innan du flyttar dem från plåten.